728 x 90 Header

Γ.Κατσιβέλης «Θα γίνει το νέο Λύκειο στον Άγιο Αντώνη» «Νοέμβρη ανοίγει το Ενυδρείο» VIDEO

Έξι μήνες μετά την παραλαβή της Αντιδημαρχίας Παλλικής ήρθε η ωρα να επισκεφτούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κατσιβέλη και να συζητήσουμε μαζί του για όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Τον συναντήσαμε την Κυριακή στο Δημαρχείο της πόλης μας και μας μίλησε για τα πάντα, ξεκινώντας από τα βασικά στοιχεία (καθαριότητα κλπ) που αφορούν τα της καθημερινότητας μιάς πόλης.

Κατόπιν στα βαθιά, ζητώντας μιά ενημερωση επί της ουσίας, χωρίς παρωπίδες, για τα σχολικά συγκροτήματα της Παλλικής. Η μεγαλύτερη πληγή μιάς πόλης είναι αυτή της παιδείας.

«Το Υπουργείο απαιτεί να επισκευαστεί το κτήριο του ΓΕΛ και όχι να φτιαχτεί νέο. Εμείς έχοντας και την πλήρη συνεργασία της Περιφέρειας προχωράμε να φτιάξουμε το νέο Λύκειο στον Άγιο Αντώνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο παραχωρησε το οικόπεδο για την κατασκευή του Λυκείου και σε τακτική επαφή που είμαστε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φτιαχτεί!»

«Τις επισκευές στο Β” Δημοτικό Σχολείο έχει αναλάβει πλέον το ΤΑΣ και η προισταμένη του Τμήματος Κεφαλονιάς κα Αθανασία Κακκαβά ασχολείται με τον φάκελο του Σχολείου μας. Υπήρχε μέχρι τέλος Αυγούστου έλλειψη μηχανικών στο ΤΑΣ λόγω του ότι δεν υπήρχε κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους. Το πρόβλημα της μετακίνησης λύθηκε και οι Μηχανικοί της Υπηρεσίας τακτοποιούν τυχόν ελλείψεις.»

Επόμενο θέμα που ανοίξαμε ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι Ακαδημιες μας απασχολούν δεκάδες παιδιά και ο Αντιδήμαρχος έχει ρίξει όλη του την ενέργεια στο να φτιαχτούν σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Άλλωστε αυτό το αποδεικνύει το ανακαινισμένο 5Χ5 με ολική αντικατασταση χλοοτάπητα, με πολύ προσωπική δουλειά από τον ίδιο και τον Βικέντιο Αραβαντινό και με την στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ.

Στο Κλειστό ήδη έχουν φρεσκαριστεί οι χώροι, ενώ συνεχίζουν να εκτελούνται εργασίες στην στέγη. Ο κ. Κατσιβέλης έχει προγραμματίσει εργασίες και για τον περιβάλλοντα χώρο και με το νέο έτος έχουμε να δούμε πολλά περισσότερα.

Στο σταδιο Αγίου Αντωνίου ήδη έχουν τοποθετηθεί κομμάτια χλοοτάπητα όπου χρειάστηκε ενώ με εντατική δουλειά και από τον υπάλληλο του γηπέδου, Βαγγέλη Σπυράτο, έχουν εξοντωθεί τα ζιζάνια που είχαν προκαλέσει το προηγούμενο διθάστημα πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο. Μελλοντικά θα αντικατασταθεί όλο το γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Φυσικά λόγος εγινε και για το εφεδρικό γήπεδο του Αγίου Αντωνίου (πίσω από κερκίδες). Το οποίος θα στρωθεί με χλοοταπητα έτσι ώστε να μπορούν να προπονούνται σε καλύτερες εγκαταστάσεις.

Ο κ. Κατσιβέλης δεν παρέλειψε νε ευχαριστήσει όλες τις Διοικήσεις, τους προπονητές αλλά και τους παίκτες που κανουν χρηση των αθλητικων εγκαταστασεων για την κατανόηση, την φροντίδα και την καθαριότητα που δείχνουν.

 

Παιδικές χαρές… Χιλιάδες παιδιά χωρίς παιδικές χαρές…  Και εδώ έχουμε καλά νέα. Εξαιρετικά.

Προνοει ο Αντιδήμαρχος και η Πυροσβεστική σιγά σιγά μεταφέρεται στο ΚΤΕΟ. Αμέσως μετά ξεκινάνε και οι εργασίες στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού. Στόχος του Αντιδημάρχου η τοποθέτηση σύγχρονης παιδικής χαράς και κατόπιν διαμόρφωση του χώρου για πάρκινγκ και κατασκευή μικρού ανοιχτου Θεάτρου.

Τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου, τον Νοέμβριο 2017, ανοίγει τις πόρτες του και το Ενυδρείο της πόλης μας (στεγάζεται κάτω από το Λιμεναρχείο). Από τους πρώτους που θα το επισκεφτούν είναι οι μαθητές. Θα μάθουμε για την Μεσογειακή θάλασσα και τα όσα αυτή κρύβει στα μυστικά της μέσα από βιντεοπαρουσιάσεις και ομιλίες.

Πόρτο και παραλία Ληξουρίου. Όλο το Πόρτο θα γίνει πλακόστρωτο με παγκάκια και φωτισμό, ενώ το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και σε ολόκληρο το κομμάτι της παραλίας μέχρι και τον χώρο πίσω από τον σιόρο Λασκαράτο.

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο! Από έξω φάτσα από μέσα λινάτσα. Άλλαξε την όψη της πόλης η επισκευή του Δημοτικού εξωτερικά, αλλά ουδεμία εργασία έχει γίνει εσωτερικά και αυτό επειδή δεν υπήρξαν άλλα χρήματα. Στόχος , όπως μας είπε ο κ. Κατσιβέλης, είναι η διασφάλιση χρηματοδότησης μέσω προγραμματων έτσι ώστε να μπορέσει να φτιαχτεί το Σχολείο και εκ των έσω και να παραδωθεί στην κοινωνία.

Αποκατασταση Δημοτικού Θεάτρου «το Μαρκάτο» και Δημαρχείου Παλλικής. «Τελειώνουμε με τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Μεγάλες καθυστερήσεις έχει φέρει η γραφειοκρατία».

Μουσείο Ληξουρίου! Εντός του 2017 τελειώνουν και εκεί τα γραφειοκρατικά προβλήματα και αρχίζει η μετακόμιση. Για όσους δεν γνωρίζουν η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και το πλούσιο υλικό της θα μεταφερθούν στο Μουσειου ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης του κτηρίου της Ιακωβατείου.

Ποτάμι Ληξουρίου! Ήδη εχει δει τα ψηφιδωτα. Όραμα του κ. Κατσιβέλη είναι να ντυθεί το ποτάμι μας τουλάχιστον μέχρι το Μουσείο με ψηφιδωτά και ζωγραφιές. Με στοιχεία του παλαιού Ληξουριού, με τα αρχοντικά και αριστοκρατικά στοιχεία της πόλης μας.

Ο κ. Κατσιβέλης αναφέρθηκε και στο όραμα που έχει για την Πλατιά Άμμο. Για αυτήν την πανέμορφη παραλία για αυτό το υπέροχο διαμάντι της περιοχής των Κηπουραίων.

Και επειδή δεν μένει μόνο στο όραμα έχει ηδη σχεδιάσει μιά μακέτα που δείχνει το μέσο ή τα μέσα για να κατεβαίνει ο επισκέπτης στην παραλία.

Η συζήτηση μας μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα. Απαντά σε κάθε ερώτηση, απορία ή …ράδιο αρβύλλα….

Ακούστε το βίντεο….

Τις επόμενες ημέρες θα «περάσουμε» την συνέντευξη και στον γραπτό λόγο για να μένει και να θυμίζει….

 

Related posts